Aripioare marinate si coapte in malai cu maioneza de usturoi

de epurasha2bb in Pui, 22 Dec 2010 | 6123 vizualizari

 

tot din incercarile mele! asta trecut testul, deci, o sa mai fac ! :)

 

INGREDIENTE

  • vreo 7-8 aripioare de pui mai ciolanoase le zic eu, adica sa aiba cotoaiasul mai cu carnita pe el,
  • apoi 1 ceapa mica,
  • 3 graunti de usturoi,
  • 1 lingura otet balsamic,
  • 200 ml lapte,
  • amestec de ierburi aromate(cimbru , rozamrin, salvie, maghiran) toate uscate,
  • praf de curry
  • plus sare si piper desigur, fara de care nu fac mai nimic si am ales rasnita Kotanyi cu piper cu lamaie care merge perfect cu puiul
  • .La sfarsit ne mai trebuie malai pentru prajit si iar o capatana de usturoi si ulei pentru maioneza de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare marinate si coapte in malai cu maioneza de usturoi:

Se spala bine aripioarele si se taie in jumatati acolo unde este cartilagiul.Se lasa la rece acoperite de laptele in care am adaugat condimentele, ierburile, otetul balsamic, ceapa taiata solzisori si usturoiul feliute mici.Dupa cam o ora minim de stat asa la frigider, se scot, se tavalesc prin malai amestecat cu sare, piper, si iar ierburi si se coc la cuptor in tava cu cateva linguri de ulei .

Se scot, se servesc cu maioneza de usturoi facuta din 1 capatana de usturoi curatta si strosit , amestecat cu sare, piper, ierburi aromate si ulei desigur.Se freaca pana se obtine o maioneza groasa si alba, foarte aromata.Se presra si patrunjel verde deasupra! sunt delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare marinate si coapte in malai cu maioneza de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

epurasha2bb 1

27.12.2010, 08:58

multumesc Sylvia si multumesc tuturor ce mi-autrmis mesaje, Noi am fost plecati la tara sa face Craciunul si aseara ne-am intors abia si acum am citit mesajele voastre , multumesc , sunteti minunate!

aziz 1

27.12.2010, 10:10

o fac hotarit tre sa fie crontzi ca puiul de la KFG

epurasha2bb 1

20.01.2011, 17:55

crontz crontz ! e buna zau!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aripioare picante si fragede